Presse

Presseomtale af BoardPartner, vores publikationer eller vores partnere.

Pernille Marott

Klum­me: For man­ge ejer­le­de­re får for lidt ud af de­res be­sty­rel­ser – så­dan spil­ler I hin­an­den gode
Børsen (23.06.2020)

Det kan være de simpleste redskaber, der i sidste ende skaber værdi i arbejdet mellem bestyrelse og ledelse. Noget så enkelt som at kunne tale sammen, for eksempel. Det er bare ikke altid så lige til, som det lyder.

Ifølge SMV Bestyrelsesrapporten 2020 fra Boardpartner mener 86 procent af bestyrelsesformænd og 80 procent bestyrelsesmedlemmer, at bestyrelsen har bidraget til ’over middel’ eller ’høj’ værdiskabelse. Kun 56 procent af ejerlederne og 37 procent af direktørerne mener…

Be­sty­rel­ses­eks­pert: “Jeg er over­be­vist om, at de virk­som­he­der, der kom­mer godt igen­nem kri­sen, også kom­mer styr­ket ud. Og dem, der sid­der ale­ne med de over­vej­el­ser, er bare ilde stedt”
Børsen (26.04.2020)

Alt for mange smv’er er overladt uden kompetent sparring fra deres bestyrelse under coronakrisen. Derfor vil krisen sætte skub i en professionalisering i bestyrelserne hos landets mindre og mellemstore virksomheder, mener eksperter

Hvor går du som ejerleder hen, når medarbejderne er sendt hjem, og der er 10.000 ubesvarede spørgsmål, du skal have styr på: Er der hjælp at hente i statens hjælpepakker, eller skal jeg forberede m…

ING / TECHMANAGEMENT BoardPartner Bestyrelsesrapporten

Netværk er i høj grad stadig billetten til en bestyrelsespost
ING / TECHMANAGEMENT (04.03.2020)

Hvis du vil i betragtning til at få en bestyrelsespost, så kræver det fortsat de rigtige forbindelser. Enten privat eller professionelt. Det viser en undersøgelse fra BoardPartner.

Skal du have plads ved langbordet i bestyrelseslokalet i en dansk virksomhed, så er det endnu et krav, at du har kontakterne i orden.

ING / TECHMANAGEMENT, BoardPartner, Bestyrelsesrapport

Flere medlemmer i SMV-bestyrelser tager relevant uddannelse
ING / TECHMANAGEMENT (25.02.2020)

Andelen af medlemmer i de danske SMV-bestyrelser, der har taget en bestyrelsesuddannelse, er stigende, viser rundspørge fra netværket BoardPartner.

Når bestyrelserne i de danske SMV’er samles for at lægge fremtidens strategi, har flere af medlemmerne bestyrelsesuddannelser end tidligere.  Det viser to rapporter fra bestyrelsesnetværket BoardPartner.

SMV Bestyrelsesrapporten 2020: Uenighed om bestyrelsers bidrag til værdiskabelse
ING / TECHMANAGEMENT (21.01.2020)

Rapport fra Boardpartner ser på bestyrelserne i SMV’erne fra flere forskellige perspektiver.

Rekruttering, værdiskabelse og konsulentydelser er blandt de punkter, som rapporten kommer ind på i deres gennemgang af bestyrelsesarbejdet i SMV’erne.

Bestyrelser overvurderer deres bidrag til værdiskabelse

Et påfaldende fund i rapporten er, at bestyrelsen typisk vurderer deres bidrag til virksomhedens værdiskabelse højere, end direktøren gør. Hvor henholdsvis 86 % og 80 % af bestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer mener, at bestyrelsen har bidraget til ”over middel” eller ”høj” værdiskabelse, så er det kun 37 % af direktørerne, der mener, at bestyrelsesarbejdet har bidraget til ”over middel” eller ”høj” værdiskabelse.

Ugebrevet Mandag Morgen, SMV Bestyrelsesrapporten, BoardPartner, Andreas Frøland

Hver fjerde bestyrelsespost pyntes med konsulentopgaver
Ugebrevet Mandag Morgen (13.01.2020)

Det er med risiko for kasketforvirring og interessekonflikter, når bestyrelsesmedlemmer arbejder i samme virksomhed, som de skal udstikke den overordnede retning for. Nye tal viser dog, at det foregår i stor stil i danske små og mellemstore virksomheder.

Evnen til at udstikke en virksomheds overordnede ledelseslinje uden bagtanker og særinteresser er blandt virksomhedsbestyrelsens fornemste opgaver.
Alligevel viser nye tal, at 27 procent af danske bestyrelsesposter i små og mellemstore virksomheder (SMV) bliver suppleret med konsulentydelser i den samme virksomhed, som bestyrelsen skal være med til at sætte den strategiske retning for.

Bestyrelsesmedlemmer ender ofte i uheldig dobbeltrolle
ING / TECHMANAGEMENT (13.01.2020)

Hvert fjerde bestyrelsesmedlem i de danske SMV’er agerer samtidig konsulent for den virksomhed, de sidder i bestyrelsen for. Det øger risikoen for inhabilitet, mener professor, der opfordrer til at begrænse dobbeltrollen, skriver Mandag Morgen.

En farlig dobbeltrolle blomstrer blandt de små og mellemstore virksomheder. For blandt de 150.000 bestyrelsesmedlemmer i de danske SMV-virksomheder agerer 27 procent samtidig betalte konsulenter for den virksomhed, de sidder i bestyrelsen for.

Ugebrevet Mandag Morgen, SMV Bestyrelsesrapporten, BoardPartner, Andreas Frøland

Personligt netværk er hovedvejen ind i danske bestyrelser
Ugebrevet Mandag Morgen (13.01.2020)

Kun fire procent af bestyrelsesposterne i de danske SMV’er besættes ved åbne opslag, viser ny undersøgelse. Selvom det er fristende at udpege en, man i forvejen kender og har tillid til, så er det på tide med et kulturskifte i dansk erhvervsliv, siger bestyrelsesfolk. Trods årelang kritik af old boys-netværk, fortæller seks ud af ti bestyrelsesmedlemmer, at de har fået deres post gennem deres personlige netværk.

Process Factory, BoardPartner, Andreas Frøland

Fintech-selskab ruster sig til vækst: Henter bestyrelse ind for at ramme rigtigt
Finanswatch (29.08.2019)

Process Factory vil nå tredobbelt størrelse på få år og indsætter derfor bestyrelse. Selskabet jagter opgaver i forsikringsbranchen, der for alvor har sat gang i digitaliseringen. “Der bliver spenderet mange penge på digitalisering i forsikringsbranchen nu,” lyder argumentet.

Bestyrelsesmedlemmer lever livet farligt uden forsikring, SMV Bestyrelsesrapporten 2018, BoardPartner

Tusindvis af bestyrelsesmedlemmer lever livet farligt uden forsikring
Berlingske (03.07.2019)
Selv om man er dækket af virksomhedens bestyrelsesforsikring, kan det gå galt, advarer partner i forsikringsselskab. Det skete for bestyrelsen i den konkursramte Roskilde Bank, hvor konkursboet enten opsagde policen eller glemte at betale den.
Hvis man ikke har været klar over det før, har erstatningssagen mod Amagerbankens tidligere bestyrelse i hvert fald skåret det ud i pap: Bestyrelsesmedlemmer uden forsikring lever livet farligt.

Marlene Haugaard, Jóhannus Egholm Hansen, BoardPartner

To danskere i bestyrelsen for de grønlandske lufthavne
CHECK-IN.DK (09.05.2019)

Den danske stat har udpeget afgående TV 2-direktør og CPH-bestyrelsesmedlem til bestyrelsen i det selskab, der skal bygge to af de tre nye, grønlandske lufthavne.

Aftalen om, at den danske stat skal medfinansiere de tre nye grønlandske lufthavne, giver samtidig staten ret til to pladser i bestyrelsen for Kalaallit Airports International A/S. Den ret har den danske stat nu benyttet sig af, idet den tidligere TV2-direktør, Merete Eldrup, og direktør i NCC, Marlene Haugaard, indtræder i bestyrelsen.

Erhverv+, Michael Staal, BoardPartner

Lederskab skal være på plads før skifte
Erhverv+ (04.04.2019)

Der er to helt afgørende forhold, der skal være på plads før et generationsskifte.
Først og fremmest skal det stå klart, hvordan lederskabet skal fordeles, og så skal betalingsmodellen for virksomheden være realistisk.

DI Business, Michael Staal, BoardPartner

Ekspert: Glidende ejerskifte giver god mening
DI Business (25.02.2019)

Ejerledede virksomheder skal ikke være bange for at få eksterne ledelses- og bestyrelseskræfter ind.

Når familieejede virksomheder skal fremtidssikres, så er det værd at gå forsigtigt frem og få professionelle kræfter ind i ledelsen. Det ­vurderer Michael Staal, partner i firmaet BoardPartner, der blandt andet rådgiver virksomheder om ejerskifte og bestyrelsesarbejde.

Mange bestyrelsesmedlemmer i SMV´er ikke forsikret, viser analyse fra foreningen BoardPartner

Ansvar kan blive dyrt for bestyrelsesmedlemmer i små virksomheder
idag.dk (07.05.2018)

Mange bestyrelsesmedlemmer i SMV´er ikke forsikret, viser analyse fra foreningen BoardPartner. Dermed risikerer medlemmerne deres egen formue, hvis der sker fejl. Og virksomhederne risikerer ikke at kunne inddrive erstatning, hvis bestyrelsen ikke personligt kan betale.

Foreningen BoardPartner offentliggør i dag en undersøgelse af bestyrelser i danske små- og mellemstore virksomheder (SMV) baseret på 1.535 bestyrelsesposter

Johannus Egholm Hansen, BoardPartner

Unge entreprenører hyrer professionel bestyrelse
Byg*Tek (02.02.2017)

EkbergNielsens ApS bliver til et A/S med ansættelse af professionel bestyrelse for at tilføre strategisk, forretningsmæssig og ledelsesmæssig viden

Den nye, arbejdende bestyrelse består af advokat Johannus Egholm Hansen, der er tidligere SVP i FLSmidth Koncernen og har omfattende bestyrelses- og projekterfaring samt bestyrelsesformand, Michael Helmershøj, som har mange års erfaring fra byggebranchen blandt andet som administrerende direktør for Moelven.

©2020 Boardpartner

Log in with your credentials

Forgot your details?